OKTATÓK

HR Masterclass

Füzér Gábor
Ügyvezető igazgató & senior tanácsadó, munka- és szervezetpszichológus, közgazdász

Füzér Gábor

Assessment Systems Hungary Kft.

Pszichológus és közgazdász, az Assessment Systems Hungary ügyvezető igazgatója. Szakterülete a személyiség, a vezetői identitás és vezető-csapat egymásrahatás. Nem tagadja, hogy hiába képzi és választja ki már évek óta a vezetőket, időnként ő maga is hibát vét vezetőként. Saját vezetői válságai sokat hozzátettek ahhoz, hogy megértse a vezetőket körülvevő jelenségeket, és hogy ne csak a nagyítón keresztül lásson rá egy-egy problémára.

 


Torma Kálmán
Szervezetpszichológus, vezetési és szervezetfejlesztési tanácsadó, személyes vezetői konzulens, CMC

Torma Kálmán

TMT Consulting
Évtizedek óta foglalkozik saját vállalkozása, a TMT Consulting keretén belül vezetőkkel, szervezetekkel, hogy hogyan irányítsák munkatársaikat, miként alakítsák szervezetüket, hogyan és mire képezzék fiatal kollégáikat, és a vezetők, munkatársak hogyan küzdjenek meg munkahelyükhöz, munkájukhoz kapcsoló személyes gondjaikkal. Mindennapi munkája mellett egyetemeken oktat szervezetpszichológiát, vezetői tanácsadást, HR rendszerek kialakítását.

 


Limpár Imre

Tanácsadó szakpszichológus

Limpár Imre

#limparimre #100mondat
Szakmájában azon kevesek közé tartozik, akiket sokkal inkább a jövő, mintsem a múlt érdekel. Elsősorban a hogyanok foglalkoztatják, és a változás mikéntjei. Szakterületei: időgazdálkodás, karriermenedzsment, konfliktus- és stresszkezelés, az önbizalom pszichológiája. „A siker tervezhető” és a „100 mondat, amely megváltoztatta az életemet” című könyvek szerzője. Credója: „Abban hiszek, hogy mindig van másik út, mindig tehetünk mást, mint eddig tettünk, ezért lehetséges a változás és a változtatás.”

 


Kerekes Melinda

Coaching pszichológus CPL, klinikai szakpszichológus, tanácsadó

Kerekes Melinda

Skill Development
Közel húsz éve dolgozik nagyvállalati, illetve üzleti környezetben, felsővezetők, vezetők és munkatársak fejlesztésével. Az ELTE Pszichológia szakán végzett, szakvizsgáját a SE ÁOK-án tette, tanulmányai során elsajátította a tranzakcióanalízist, briefcoachingot, kognitív, séma, humanisztikus és családterápiát, coachingot a MCPE-nél. Coaching pszichológusként a rendszerszemléleti, a szervezetpszichológiai és a magatartástudományi megközelítést alkalmazom. Képes vagyok a vezetők sikerességét, önérvényesítését, döntéshozását hátráltató gondolkodási korlátokat, hiedelmeket beazonosítani és fejleszteni. Vezetők esetében kiemelten fontos területnek tartom érzelmi intelligencia fejlesztését.

 


Pszichológus, szervezetfejlesztő, life- és business coach, egyetemi oktató

Kis-Tamás Loránd

kistamaslorand.hu
2005 óta dolgozik a szervezetfejlesztés, a készségfejlesztés, az egyéni vezetésfejlesztés és az életvezetési, pszichológiai tanácsadás területein. Szakmai megközelítését áthatják a munka mellett végzett egyéb tevékenységek, mint a harcművészetek és az autentikus latin táncok. Egyetemen pszichológiát, gestalt megközelítést, szociálpszichológiát és coachingot oktat, valamint PHD kutatását végzi, témája a tudatos jelenlét és a fókuszált figyelmen alapuló kiégés- és stresszkezelés az üzleti életben. Bár az idő nagy részében gyakorlati, fejlesztő munkát végez, megközelítésében a tudományos megalapozottság és az érvényes kutatási háttér is alapvetően fontosak, a tudomány aktuális eredményeinek gyakorlatba való átültetését küldetésének tartja.

 


HR szakértő, AI kutató 

Debreczeni Eszter

esthra-HR Orchestration; PHI Institute for Augmented Intelligence; Hybridge consulting

Eszter a jövőálló szervezetek építésének elkötelezett, nemzetközileg elismert szakértője, a humán és a digitális megközelítések, valamint az etikus és fenntartható üzleti működés felelős összehangolásának evangelistája. Közel 20 évig nemzetközi cégek (DHL Pepsi, Microsoft) HR igazgatói pozíciói után 2017-ben Németországban alapította meg első, a szervezetfejlesztés és a zene összehangolt és transzformatív erejére alapozó tanácsadó cégét, az esthra-HR Orchestration-t. Ügyfelei  közé olyan cégek tartoznak, mint például az AUDI, a SHELL, a DLL, az UNION Biztosító.

2018 óta foglalkozik aktívan a mesterséges intelligencia (AI) szervezeti és vállalati kultúrára gyakorolt hatásával, az AI és a HR közös metszeteinek feltérképezésével, az AI a HR-en és más üzleti funkción belüli sikeres bevezetésével. Több nemzetközi és hazai konferencia keresett előadója ebben a témában. 2022 márciusa óta a kaliforniai székhelyű PHI Institute for Augmented Intelligence partnere, ahol a felelős AI (Responsible AI) bevezetést támogató tanácsadói tevékenységét angol, német és magyar nyelven végzi.

2023 nyarától a Hybridge Consulting társalapítója, mely cég fókusza a sikeres és jövőálló üzleti döntések, emberi erőforrásokhoz kapcsolódó adatokon (people insigjts) keresztüli támogatása a kis- és középvállalatok számára, ezzel is teret nyújtva az AI érettségük megalapozásához.

 


Orvos, pszichológus, cégvezető, tréner

Dr. Kovács Eszter
Skilltogo

 

 

Orvos, pszichológus, tréner, cégvezető, a 2000-es évek elejétől a pozitív pszichológia hazai terjesztője. Nevéhez fűződnek az első pozitív pszichológia tárgyú könyvek magyar nyelvű kiadásai, és a magyarországi pozitív pszichológia konferenciák megrendezése is. Cége, a Skilltogo specialitása a reziliencia fejlesztés, csapatával ők fejlesztették és alkalmazzák az egyetlen nem állítások sklálázásán alapuló reziliencia tesztet, az MQ tesztet.