TEMATIKA

10 alkalmas képzésünk professzionális szakemberekkel várja azon jelentkezőit, akik az alkalmazott-pszichológia segítségével kívánják fejleszteni önmagukat és ezáltal közvetve vállalati környezetüket. Témáink között szerepel többek között a munkaerő toborzás, az önismeret, a teljesítményértékelés és a coaching, valamint minden olyan eszköz, amely támogatja a vezetőket és HR-rel foglalkozó szakembereket munkájuk során. A képzési alkalmak – a téma érzékenységétől függően – többnyire rögzítésre kerülnek, de nem javasoljuk a távollétet, az interaktív órák jellege miatt. A képzés online folyik.

1. alkalom (március 24.) 

Toborzás és kiválasztás pszichológiája

Mire jók – és mire nem a személyiségtesztek, AC-k? Mikor és hogyan használjuk a rendelkezésre álló eszközöket kiválasztása? És hol a pszichológia mindemögött?

Előadó: Füzér Gábor, ügyvezető igazgató & senior tanácsadó, munka- és szervezetpszichológus, közgazdász, Assessment Systems Hungary

2. alkalom (március 31.) 

Az álláshirdetések és az onboarding pszichológiája

Sell your job – kreatív álláshirdetésírás: hogy adj fel úgy hirdetést, hogy nagy legyen a merítés, mégis releváns találatok fussanak be? A sikeres jelentkezőkből pedig hogyan válnak az új munkavállalók a szervezet részévé lépésről lépésre?

Előadó: Földi Miklós Dániel, munkapszichológus, fejvadász

3. alkalom (április 14.)

Vezetői kompetenciák, fókuszban a dolgozói érzelmek és az életen át tartó fejlődés

A hatékony vezetői működés a szakmai mellett vezetői részről is soft-/ people skillek meglétét feltételezi. Ezeken belül a workshop a saját és a dolgozói érzelmek ismeretét és kezelését, a vezető-beosztott kapcsolatban a bizalom és a „fit” kulcsszerepét mutatja be. Kiemelten foglalkozunk a témák kapcsán a különböző életkorú munkavállalók sajátosságait szem előtt tartó vezetői működés jelentőségével (work-across-lifespan).

Előadó: Sass Judit Ph.D., egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem, Vezetéstudományi Intézet

4. alkalom (április 21.)

A szervezetfejlesztés pszichológiája – változás és stabilitás a szervezetekben

Az interaktív alkalom során közösen körbejárjuk a szervezetpszichológia és szervezeti változások legfőbb emberi törvényszerűségeit, számos, konkrét példa és esettanulmány, közös megvitatás és néhány praktikus elméleti modell segítségével. Lesz szó a szervezetek életciklusairól, változási hajlandóságáról és még a leggyakoribb hazai, vezetői hiedelmekről is.

Előadó: Kis-Tamás Loránd, pszichológus, szervezetfejlesztő, life- és business coach, egyetemi oktató

5. alkalom (április 28.)

A hatékony teljesítményértékelés

Mitől jó és mikor jó a teljesítményértékelés? Miért kell értékelni? A teljesítményértékelés pszichológiája. Mikor, ki, kit, milyen időközönként, hogyan és milyen céllal értékeljen? Kommunikációs finomságok a teljesítményértékelő beszélgetés során.

Előadó: Dr. Répáczki Rita, pszichológus, coach, BME GTK

6. alkalom (május 5.)

Kötődés, elköteleződés, kiégés

Miért kötődnek a munkavállalók munkahelyükhöz, hogyan mélyítsük elköteleződésüket, és mi okozza az elköteleződés megszűnését?

Előadó: Torma Kálmán, pszichológus, vezetői tanácsadó

7. alkalom (május 12.)

Önismeret jelentősége a munkában, önismereti
gyakorlatok

Akár személyes, akár szervezeti célokról beszélünk, első lépés az önismeret fejlesztése.
„Ne legyenek illúzióink! Csak mert több évtizede a különféle pszichoedukációs hatások révén a köznyelv részévé vált az önismeret szavunk; mert boldog-boldogtalan használja és hangsúlyozza a fontosságát; attól még az átlagembernek semmilyen önismerete nincs.” Ezzel az erős felütéssel indítja kurzusát meghívott oktatónk.

Előadó: Limpár Imre, tanácsadó szakpszichológus

8. alkalom (május 19.)

Kapcsolati hálózatok ereje a munkahelyen – Hálózatos vezetés

Hogyan használhatjuk vezetőként a hálózatos szemléletet a vezetői hatékonyság növelésére? Mire figyeljünk oda az együttműködések kapcsán a hibrid munkavégzés során?

Előadó: Vicsek András, hálózatkutató, alapító, ügyvezető igazgató, Maven7

9. alkalom (május 26.)

Munkahelyi pszichopatológia

Toxikus vezetők, toxikus kollégák – ahhoz, hogy tartózkodni tudjunk tőlük, először fel kell ismerni a destruktív tulajdonságokat.

Előadó: Dr. Bánki György, pszichiáter

10. alkalom (június 2.)

Coaching és pszichológia/Teamcoaching

Határvonalak boncolgatása a két szakterület között – mely korántsem olyan egyszerű, valamint gyakorlati bepillantás a team-coaching módszertanba.

Előadó: Kerekes Melinda, klinikai szakpszichológus, coach, tanácsadó