TEMATIKA

HR Masterclass

7 alkalmas képzésünk professzionális szakemberekkel várja azon jelentkezőit, akik az alkalmazott-pszichológia segítségével kívánják fejleszteni önmagukat és ezáltal közvetve vállalati környezetüket. Témáink között szerepel többek között a munkaerő toborzás és kiválasztás, a hatékony digitális HR terület, az elköteleződés és kötődés, a kiégés, a jutalmazás pszichológiája, az önismeret, coaching és a szervezetfejlesztés, mindez karöltve azon eszközökkel, amelyek támogatják a vezetőket és HR-rel foglalkozó szakembereket munkájuk során. A képzési alkalmak – a téma érzékenységétől függően – többnyire rögzítésre kerülnek, de nem javasoljuk a távollétet, az interaktív órák jellege miatt. A képzés bizonyos alkalmai élőben/hibriden, bizonyos alkalmai online folynak.

1. alkalom (2024.02.16.)  – ÉLŐ/ONLINE

Toborzás és kiválasztás pszichológiája, onboarding gyakorlata

Mire jók – és mire nem a személyiségtesztek, AC-k? Mikor és hogyan használjuk a rendelkezésre álló eszközöket kiválasztása? És hol a pszichológia mindemögött?

Előadó: Füzér Gábor | ügyvezető igazgató & senior tanácsadó, munka- és szervezetpszichológus, közgazdász – Assessment Systems Hungary

2. alkalom (2024.02.23.) – ONLINE

Kötődés, elköteleződés, kiégés

Miért kötődnek a munkavállalók munkahelyükhöz, hogyan mélyítsük elköteleződésüket, és mi okozza az elköteleződés megszűnését?

Előadó: Torma Kálmán | szervezetpszichológus, szervezetfejlesztési és vezetési tanácsadó, ELTE pszichológia szak, BME szervezetpszichológia szak előadója, ügyvezető igazgató – TMT Consulting

3. alkalom (2024.03.01.) – ONLINE

Jövőálló szervezetek építése a mesterséges intelligencia korában

Ezen alkalommal interaktívan azt járjuk körbe, hogy

  • hogyan járulhat hozzá a digitalizáció a szervezeti sikerhez, és hogyan teremtjük meg az összhangot a humán, a digitális aspektusok és a küldetés között
  • hogyan befolyásolja a szervezet és a HR érettsége a digitalizációval elérhető üzleti sikereket
  • hogyan vezet az út az adatvezérelt HR-en, a people analyticsen túl az út az augmented (kiterjesztett) HR felé

Előadó: Debreczeni Eszter | HR SZAKÉRTŐ, AI KUTATÓ – alapító – esthra-HR Orchestration, partner – PHI Institute for Augmented Intelligence, társalapító – Hybridge consulting

4. alkalom (2024.03.08.) – ONLINE

A szervezetfejlesztés pszichológiája – változás és stabilitás a szervezetekben

Az interaktív alkalom során közösen körbejárjuk a szervezetpszichológia és szervezeti változások legfőbb emberi törvényszerűségeit, számos, konkrét példa és esettanulmány, közös megvitatás és néhány praktikus elméleti modell segítségével. Lesz szó a szervezetek életciklusairól, változási hajlandóságáról és még a leggyakoribb hazai, vezetői hiedelmekről is.

Előadó: Kis-Tamás Loránd | pszichológus, szervezetfejlesztő, life- és business coach, egyetemi oktató

5. alkalom (2024.03.22.) – ONLINE

Önismeret jelentősége a munkában, önismereti gyakorlatok

Akár személyes, akár szervezeti célokról beszélünk, első lépés az önismeret fejlesztése.
„Ne legyenek illúzióink! Csak mert több évtizede a különféle pszichoedukációs hatások révén a köznyelv részévé vált az önismeret szavunk; mert boldog-boldogtalan használja és hangsúlyozza a fontosságát; attól még az átlagembernek semmilyen önismerete nincs.” Ezzel az erős felütéssel indítja kurzusát meghívott oktatónk.

Előadó: Limpár Imre | tanácsadó szakpszichológus

6. alkalom (2024.04.05.) – ONLINE

Motivál, vagy demotivál a jutalom? Érdekességek a motiváció rejtelmeiről

Hogyan változtatja meg a kitűzött jutalom a munkához való hozzáállásunkat? Mit kell tudni vezetőként az alapvető motivációs mozgatórugóinkról? Meddig, kinek és mikor segít a jutalom, és mikor, kiket akadályoz inkább a jó teljesítményben, és miért? Gondolatok, trükkök, tippek a motiváció témakörében vezetőknek.

Előadó: Dr. Kovács Eszter | orvos, pszichológus, cégvezető, tréner – Skilltogo

7. alkalom (2024.04.12.) – ÉLŐ/ONLINE

Coaching és pszichológia, csoportos coaching

Határvonalak boncolgatása a két szakterület között – mely korántsem olyan egyszerű, valamint gyakorlati bepillantás a csoportos coaching módszertanába.

Előadó: Kerekes Melinda | klinikai szakpszichológus, coaching pszichológus CPL, tanácsadó